Sa ke njohuri në astronomi?
 • 1
  Një person i cili peshon 100kg në Tokë sa do të peshonte në Mars?
  A
  503 kg
  B
  50 kg
  C
  34 kg
  2
  Sa është shpejtësia e rrotullimit të yjeve neutron?
  A
  100.000 herë në sekond
  B
  600 herë në sekond
  C
  120 herë në sekond
  3
  Cili planet përbëhet 96% nga hidrogjeni?
  A
  Saturni
  B
  Urani
  C
  Jupiteri
  4
  Sa për qind të dritës së Diellit e reflekton Enceladusi?
  A
  90%
  B
  70%
  C
  30%
 • 5
  Cili planet njihet si planeti xhuxh?
  A
  Venera
  B
  Urani
  C
  Plutoni
  6
  Asteroidi më i madh në sistemin tonë diellor është Ceres. Në mes të cilave planete gjendet?
  A
  Saturnit dhe Uranit
  B
  Merkurit dhe Neptunit
  C
  Marsit dhe Jupiterit
  7
  Boshti i Tokës kalon përmes një procesi të njohur si:
  A
  Amnezi
  B
  Kohezion
  C
  Precesion
  8
  Ylli i Veriut ndryshon çdo 26,000 vjet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Sa është ekstremi i temperaturës gjatë natës në planetin Mërkur?
  A
  430 gradë Celsius
  B
  -180 gradë Celsius
  C
  -80 gradë Celsius
  10
  Një ditë në Mërkur zgjat afërsisht_____Tokë.
  A
  58 ditë
  B
  30 ditë
  C
  7 ditë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo