Çka din për mitologjinë shqiptare?
 • 1
  Çka konsiderohet si dobësi e zanave në mitologjinë shqiptare?
  A
  Brirët e dhive të egra
  B
  Britmat e kreshnikëve
  C
  Enët me ujë bjeshke
  2
  Pse shqiptarët e kanë pasur traditë të bëjnë zhurmë kur kanë shkuar në mal?
  A
  Për të komunikuar me ndonjë banorë aty
  B
  Për t’ua njoftuar zanave ardhjen e tyre
  C
  Për t’u ruajtur nga syri i keq
  3
  Çfarë simboli është zana në mitologjinë shqiptare?
  A
  Simbol i lavdisë
  B
  Simbol i së keqes
  C
  Simbol i pjellorisë
  4
  Sipas mitologjisë shqiptare, çfarë ndodh nëse shtojzovallet e shikojnë dikë?
  A
  E vrasin
  B
  Ia fshijnë kujtesën
  C
  E kthejnë në gur
 • 5
  Me cilën gjini mendohet që flirtojnë shtojzovallet?
  A
  Mashkullore
  B
  Femrore
  C
  Të dyja
  6
  Çfarë detyre kanë fatet dhe orët në mitologjinë shqiptare?
  A
  Ia caktojnë fatin të posalindurit
  B
  E ruajnë foshnjën deri në 5 vjet
  C
  I ruajnë kreshnikët nga syri i keq
  7
  Si quhet kremtja që e bën një familje shqiptare natën e tretë të lindjes së një foshnjeje?
  A
  Syneti
  B
  Poganiqe
  C
  Luleverë
  8
  Me cilën stinë lidhet figura e së bukurës së dheut në mitologjinë shqiptare?
  A
  Me stinën e pranverës
  B
  Me stinën e verës
  C
  Me stinën e dimrit
 • 9
  Me çka duhet të luftojë një trim për t’u martuar me të bukurën e dheut?
  A
  Orët e liga
  B
  Kulçedrën
  C
  Bajlozin e zi
  10
  Një ndër hyjnitë më të lashta të mitologjisë shqipare “Nana e Votrës” ka origjinë nga:
  A
  Matriarkati
  B
  Patriarkati
  C
  Rilindja
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo