Çka ndodhi me 4 gusht?
 • 1
  Më 4 gusht 2007 sonda hapësinore Phoenix u lëshua, kur pas një viti u ul në:
  A
  Mars
  B
  Hënë
  C
  Jupiter
  2
  Më 4 gusht të cilit vit u zbulua nga nazistët aneksi sekret, ku fshiheshin Ana Frank dhe familja e saj?
  A
  1943
  B
  1944
  C
  1945
  3
  Më 4 gusht 1914 Britania e Madhe hyri në Luftën e Parë Botërore duke i shpallur luftë:
  A
  Gjermanisë
  B
  Rusisë
  C
  Japonisë
  4
  Papa Leo XIII botoi enciklikën Aeterni Patris, duke e bërë tomizmin pikëpamjen filozofike mbizotëruese në katolicizmin romak.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Cili muzikant i njohur lindi më 4 gusht 1901?
  A
  Jimi Hendrix
  B
  Louis Armstrong
  C
  Hank Williams
  6
  Më 4 gusht 1972 Arthur Bremer tentoi ta vristen guvernatorin amerikan_____ duke e lënë të paralizuar përgjithmonë.
  A
  Dwight Eisenhower
  B
  Harry S. Truman
  C
  George Wallace
  7
  Më 4 gusht 2000 mbretërisha Elizabetë “Nëna Mbretëreshë” e Mbretërisë së Bashkuar e festoi ditëlindjen e:
  A
  90-të
  B
  100-të
  C
  110-të
  8
  Më 4 gusht të cilit vit u zbulua që 1.2 milionë automjete Ford të linjës së furgonave Ecoline kishin defekte?
  A
  1986
  B
  1996
  C
  2006
 • 9
  Më 4 gusht 2012 _____ fiton të artën e 18-të.
  A
  Michael Phelps
  B
  Usain Bolt
  C
  Rafael Nadal
  10
  Më 4 gusht 2008 aktori_____ u përfshi në një aksident që megjithëse ishte i rëndë ai ishte i kthjellët dhe fliste edhe me ndihmën e shpejtë.
  A
  Denzel Washington
  B
  Morgan Freeman
  C
  Tom Hanks
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo