Kuizi në arkeologji
 • 1
  Arkeologjia merret vetëm me mbetjet nën tokë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  2
  Me çka nuk merret arkeologjia?
  A
  Zbulimin e dinozaurëve
  B
  Zbulimin e thesareve
  C
  Zbulimin e papirusëve
  3
  A mund të bëhet paleontolog një arkeolog?
  T
  Po
  F
  Jo
  4
  Fjala arkeologji rrjedh nga greqishtja archaia që do të thotë:
  A
  Gjëra të lashta
  B
  Ari i lashtë
  C
  Jetë e lashtë
 • 5
  Arkeologjia si disiplinë e ka origjinën e saj më të hershme në Evropën e shekullit:
  A
  13
  B
  15
  C
  17
  6
  Arkeologjia e gërmimeve filloi duke gërmuar qytetet e:
  A
  Pompeit dhe Herculaneum
  B
  Petras dhe Egjiptit
  C
  Athinës dhe Egjiptit
  7
  Arkeologjia egjiptiane filloi:
  A
  Me pushtimin e Egjipit nga mbretëresha Viktoria
  B
  Gjatë dinastisë së Muhamet Ali Pashës
  C
  Me pushtimin e Egjiptit nga Napoleoni
  8
  Gërmimi më mbreslënës sumerian ishte ai i varreve mbretërore në Ur nga:
  A
  Leonard Woolley
  B
  Mary Leakey
  C
  Arthur Evans
 • 9
  Në vitin 1846 Henry Rawlinson u bë njeriu i parë që:
  A
  I zbuloi kopshtet e Babilonisë
  B
  E dëshifroi shkrimin kuneiform
  C
  Mumien e Ramsesit të 2-të
  10
  Cili qytet i lashtë është i paraqitur në foto?
  A
  Pompei
  B
  Petra
  C
  Athina
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo