Kuizi në politikë
 • 1
  Kush ishte kryeministër i Kosovës gjatë viteve 2002-2004?
  A
  Bajram Kosumi
  B
  Bajram Rexhepi
  C
  Agim Ceku
  2
  Enver Hoxha për Stalinin tha që:
  A
  Do ta shpëtojë Shqipërinë nga Jugosllavia
  B
  Është anti-shqiptar
  C
  Ka lindur në Shqipëri
  3
  Cili udhëheqës e cilësoi Amerikën si “djallin e madh”?
  A
  Shah Reza Pahlavit
  B
  Ajatollah Homeini
  C
  Sadam Hoseini
  4
  Ernesto Che Guevara bashkë me Fidel Kastron ishte politikani që e shndërroi ___ në vend komunist.
  A
  Kubën
  B
  Argjentinën
  C
  Kolumbinë
 • 5
  Uinston Cërcill ishte politikani që e udhëhoqi Britaninë e Madhe gjatë shekulli:
  A
  XX
  B
  XIX
  C
  XVIII
  6
  Cili president tha “shtëpitë nuk mund të qëndrojnë të ndara”, për ta kundërshtuar skllavërinë?
  A
  John Kennedy
  B
  Abraham Lincoln
  C
  Matin Luther King
  7
  Cili politikan në botë i shpëtoi 77 njerëz nga mbytja në ujë?
  A
  Ronald Regan
  B
  Mao Ce Duni
  C
  Nelson Mandela
  8
  Cili udhëheqës u njoh me emri Ducja?
  A
  Lenini
  B
  Adolf Hitleri
  C
  Benito Musolini
 • 9
  Cilat ishin dy profesionet tjera të Margaret Thacer?
  A
  Avokate dhe kimiste
  B
  Romanciere dhe juriste
  C
  Matematikane dhe biologe
  10
  Kush njihet si babai i Francës moderne?
  A
  Napeolon Bonaparte
  B
  Luisi i 14-të
  C
  Sharl de Gol
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo