Çka din për trurin?
 • 1
  Impulset nervore nga dhe drejt trurit lëvizin me shpejtësi:
  A
  Të dritës
  B
  900km/h
  C
  274 km/h
  2
  Truri nuk funksionon gjatë kohës sa jeni në gjumë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  3
  Mendohet se kapaciteti i magazinimit të trurit në terma elektronikë është mes:
  A
  3-1000 terabajt
  B
  3 -1000 kilobajt
  C
  3 – 1000 gigabajt
  4
  Sa përqind të masës trupore e përbën truri?
  A
  20%
  B
  12%
  C
  2%
 • 5
  Sa përqind të oksigjenit që hyn në trup e përdor truri?
  A
  100%
  B
  60%
  C
  20%
  6
  Kur është truri më aktiv?
  T
  Gjatë natës
  F
  Gjatë ditës
  7
  80% e trurit është:
  A
  Ujë
  B
  Gjak
  C
  Muskul
  8
  Përveç trurit cilët janë organet tjera që kanë neurone?
  A
  Zemra dhe zorrët
  B
  Veshkat dhe pankreasi
  C
  Zemra dhe lukthi
 • 9
  Truri në vetvete nuk ka receptor të dhimbjes.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Neocortex është pjesë e trurit të njeriut dhe është përgjegjëse për:
  A
  Gjuhën dhe ndërgjegjen
  B
  Gjumin dhe ngrënien
  C
  Urinimin dhe tretjen
  11
  Numri i neuroneve të pranishme në tru është përafërsisht rreth:
  A
  10 miliardë e 100 milionë
  B
  100 milionë
  C
  100 miliardë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
11 pyetje
Përfundo