Çka dini rreth çokollatës?
 • 1
  “Teobroma cacao”, bima nga e cila prodhohet çokollata u zbut rreth:
  A
  900 vjet më parë
  B
  2022 vjet më parë
  C
  5300 vjet më parë
  2
  Çfarë përmban çokollata e bardhë?
  A
  Gjalpë kakaoje
  B
  Qumësht dhe vanilë
  C
  Krem qumështi dhe miell special
  3
  Cilët janë tre popujt në Evropë që hanë më së shumti çokollatë?
  A
  Irlandezët, belgët dhe çekët
  B
  Anglezët, zviceranët dhe gjermanët
  C
  Danezët, gjermanët dhe suedezët
  4
  Nëse konsumohet shumë çokollata, mund të shkaktojë dështim të zemrës dhe dehidratim. Kjo sepse përmban:
  A
  Teobrominë
  B
  Morfinë
  C
  Nikotinë
 • 5
  Një copëz çokollate ose kakao përmban ____ të masës ditore të hekurit që duhet të marrë një njeri.
  A
  10%
  B
  40%
  C
  70%
  6
  Për ta bërë një kilogram çokollatë të ngurtë, duhen rreth:
  A
  100 fasule kakao
  B
  400 fasule kakao
  C
  2000 fasule kakao
  7
  Çokollata e rritë hormonin:
  A
  Seretoninë
  B
  Adrenalinë
  C
  Dopaminë
  8
  Shiriti i parë i çokollatës u krijua nga:
  A
  Toblerone
  B
  Lindtt
  C
  Cadbury
 • 9
  Cili shtet ka më së shumti punonjës që punojnë në industrinë e çokollatës?
  A
  Brazili
  B
  Belgjika
  C
  Indonezia
  10
  Deri tani nuk janë të njohura lloje të alergjive të shkaktuara nga çokollata.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo