Kuizi në letërsi
 • 1
  Kush njihet si autori më i përkthyer deri më tani?
  A
  Agata Kristi
  B
  Zhyl Vern
  C
  Shekspiri
  2
  Cili ka qenë libri i parë i botuar në format të xhepit?
  A
  “Horizonti i humbur”
  B
  “Zgjohu dhe jeto”
  C
  “Bambi”
  3
  Cili është libri më i shitur i të gjitha kohërave?
  A
  “Bibla”
  B
  ‘Kurani”
  C
  “Don Kishoti”
  4
  Kush e fitoi çmimin nobel për letërsi në vitin 2021?
  A
  Giorgoi Parisi
  B
  Abdulrazak Gurnah
  C
  Peter Handke
 • 5
  Cila është biblioteka më e madhe në botë?
  A
  Biblioteka Publike e Bostonit
  B
  Biblioteka e Akademisë së Shkencave ruse
  C
  Biblioteka e Kongresit, Uashington
  6
  Cila bibliotekë njihet si biblioteka më e vjetër kombëtare?
  A
  Biblioteka Kombëtare e Danimarkës
  B
  Biblioteka Kombëare e Maltës
  C
  Biblioteka Kombëtare e Pragës
  7
  Cili është libri i parë në kopertina elastike?
  A
  “Ariel”
  B
  “Klubi i poetëve”
  C
  “25”
  8
  Bibla që nga viti 1456 është shitur mbi:
  A
  300 milionë herë
  B
  6 miliardë herë
  C
  110 miliardë herë
 • 9
  Kush e fitoi çmimin Nobel për letërsi në vitin 2000?
  A
  Margaret Atwood
  B
  Kiran Desai
  C
  John Banville
  10
  Biblioteka Gjermane është biblioteka e tretë më e madhe në botë. Sa është nurmi i librave?
  A
  Mbi 14,799,267
  B
  Mbi 22,200,000
  C
  Mbi 5 miliardë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo