Kuiz në gjeografi
 • 1
  Cili është vendi më i madh pa dalje në det?
  A
  Afganistani
  B
  Nigeria
  C
  Kazakistani
  2
  Sa është numri i vendeve në botë që nuk kanë dalje në det?
  A
  43
  B
  69
  C
  103
  3
  Cili është vendi i pestë më i madh në botë?
  A
  Brazili
  B
  Kanadaja
  C
  India
  4
  Cilat janë vendet pa dalje në det, që rrethohen me vende që po ashtu nuk kanë dalje në det?
  A
  Uzbekistani dhe Lihtejnshtajni
  B
  Vatikani dhe San Marino
  C
  Turkmenistani dhe Kyrgjystani
 • 5
  Cili është vendi që një kufi i tij është më i gjati në botë?
  A
  Portugalia
  B
  Kanadaja
  C
  Danimarka
  6
  Cili është vendi me vijën më të gjatë bregdetare në botë?
  A
  Indonezia
  B
  Kanadaja
  C
  Filipinet
  7
  Cili është shteti më i vogël në botë?
  A
  Vatikani
  B
  Monako
  C
  San Marino
  8
  Cili është vendi më dendsitetin më të lartë?
  A
  India
  B
  Kina
  C
  Monako
 • 9
  Cili është vendi me popullsinë më të vogël?
  A
  Vatikani
  B
  Palau
  C
  Ishujt Marshall
  10
  Cili është vendi që po rritet me ritmet më të shpejta, sipas popullsisë?
  A
  Jemeni
  B
  Uganda
  C
  Mali
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo