Kush janë gratë e inxhinierisë?
 • 1
  Kush njihet si inxhinierja e parë femër e punësuar?
  A
  Mary Curie
  B
  Edith Clarke
  C
  Hedy Lamarr
  2
  Çka ishte kalkutatori Clarke i zbuluar nga Edith Clarke?
  A
  Matës i tensionit elektrik
  B
  Ishte një kalkulator grafiku
  C
  Llogaritës i kohës
  3
  Cila kompani e punësoi inxhinieren e parë femër të punësuar ndonjëherë?
  A
  Standard Oil
  B
  General Electric
  C
  J.P. Morgan
  4
  Kush mori pjesë në hartimin e faqes kryesore të Google, Gmail, Chrome, Google Earth etj.
  A
  Ada Lovelace
  B
  Patricia Bath
  C
  Marissa Mayer
 • 5
  Kush njihet si programerja e parë ndonjëherë?
  A
  Ada Lovelace
  B
  Rosalind Franklin
  C
  Lise Meitner
  6
  Kush ishte inxhinierja, që për shkak të bukurisë së saj për një kohë të gjatë nuk u mor seriozisht?
  A
  Dorothy Hodkin
  B
  Marie Curie
  C
  Hedy Lamarr
  7
  Cila është merita e Hedy Lamarr në inxhinieri?
  A
  E krijoi kompjuterin e parë personal ndonjëherë
  B
  Shpiku metodën për t’i parandaluar spiunët të dëgjonin
  C
  Shpiku mjetin për gjurmët e gishtrinjëve
  8
  Patricia Bath njihet për zhvillimin e teknologjisë më të fundit për:
  A
  Trajtimin dhe heqjen e katarakteve
  B
  Krijimin e protezave të përshtatshme
  C
  Heqjen e tumorëve të përmasve të vogla
 • 9
  Kush njihet si mjekja e parë femër afrikano-amerikane që mori një licencë mjekësore?
  A
  Mary Anning
  B
  Rachel Carson
  C
  Patricia Bath
  10
  Kush është gruaja inxhiniere e lartë e fabrikës Nevada që prodhon bateritë integrale litium-jon që drejtojnë automjetet Tesla?
  A
  Tanya Lattner
  B
  Meredith Westafer
  C
  Krysta Svore
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo