Testohu në fizikë
 • 1
  Nga cili përshkrim bazohemi në 7 ngjyrat e ylberit?
  A
  Nga përshkrimi i Isak Njutonit
  B
  Nga përshkrimi i Aristotelit
  C
  Nga përshkrimi i Galileo Galileit
  2
  Për sa ndyshon madhësia e Kullës së Ajfelit në Paris, gjatë stinëve të ndryshme?
  A
  12 cm
  B
  24 cm
  C
  5 m
  3
  Cili shkencëtar, e hoqi shtresën e sipërme të lëkurës së gishtrinjëve, për t’i ndier rrymat e dobëta?
  A
  Vasily Petrov
  B
  Majkëll Faradei
  C
  J. J. Thomson
  4
  Pse një njeri ose kafshë që thithet nga rëra thithëse, është e vështirë të nxirret jashtë?
  A
  Për shkak të gropës së thellë poshtë saj
  B
  Për shkak të kokrrizave të rërës që ngjiten në trup
  C
  Për shkak të viskozitetit të lartë
 • 5
  Drita nuk përbëhet nga fotonet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Cili shkencëtar bëri eksperiment me njerëz, për ta matur shpejtësinë e rrymës elektrike?
  A
  Ernest Rutherford
  B
  Jean-Antuan Nolle
  C
  Hans Bethe
  7
  Njutoni nuk ishte vetëm fizikant ishte edhe:
  A
  Noter
  B
  Romancier
  C
  Politikan
  8
  Albert Ajnshtajn nuk ishte i suksesshëm në shkollë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Përveç librave shkencorë, çfarë ka shkruar tjetër Stephen Hawking?
  A
  Poezi rreth ekzistencës njerëzore
  B
  Libra për fëmijë
  C
  Vetëm hulumtime shkencore
  10
  Kush tha “E vërteta gjendet vetëm në thjeshtësi, dhe jo në shumëllojshmërinë dhe konfuzionin e gjërave”?
  A
  Koperniku
  B
  Njutoni
  C
  Tesla
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo