Kuizi në arkitekturë
 • 1
  Gjatë katër dekadave të para të Lojërave Moderne Olimpike janë dhënë 151 medalje për art dhe ariktekturë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  2
  Djali i cilit arkitekt i shpiku “Lincoln Logs”, lojën për fëmijë për të ndërtuar ndërtesa në miniaturë?
  A
  Norman Foster
  B
  Louis Sullivan
  C
  Frank Lloyd Wright
  3
  Në cilin vit u zbuluan pllakat Penrose?
  A
  1900
  B
  1920
  C
  1970
  4
  Kush e instaloi ashensorin e parë të suksesshëm të pasagjerëve?
  A
  Elisha Otis
  B
  Zaha Hadid
  C
  Gottfried Semper
 • 5
  Sa vite iu deshën Ferdinand Cheval që ta ndërtonte pallatin Le Palais Idéal, në Hauterives?
  A
  53 vjet
  B
  43 vjet
  C
  33 vjet
  6
  _____është qiradhënësi më i famshëm i zyrave në botë.
  A
  Empire State Building
  B
  One Vanderbilt
  C
  Silicon Valley
  7
  Një nga udhëheqësit e sulmit të 11 shtatorit në Qendrën Botërore të Tregtisë ishte arkitekt.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Çfarë e ndërpreu projektin e tuneleve dhe stacioneve tashmë të braktisur nën rrugët e Cincinnatit?
  A
  Lufta e Parë Botërore
  B
  Lufta e Dytë Botërore
  C
  Lufta e Ftohtë
 • 9
  Në cilin shekull u shfaqen dizajnet për dërrasat e silit Ouija?
  A
  Në shekullin e 18-të
  B
  Në shekullin e 19-të
  C
  Në shekullin e 20-të
  10
  Ndërtimi i Murit të Madh kinez filloi me perandorin e parë të Kinës dhe vazhdoi deri në vitin:
  A
  1620
  B
  1878
  C
  1923
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo