Kuiz – ushqimi dhe shëndeti
 • 1
  Truri i njeriut konsumon 20 për qind të kalorive të trupit.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  2
  Përdorimi i kosit ndihmon në:
  A
  Pastrimin e trupit nga papastërtitë
  B
  Balanicimin e shqerit në gjak
  C
  Tretje të shëndetshme
  3
  Ngrënia e peshkut ndihmon për:
  A
  Rritjen e ynyrës në gjak
  B
  Të kujtuar informacion
  C
  Luftimin e qelizave kancerogjene
  4
  Sa për qind e trurit tonë përbëhet nga yndyra?
  A
  20 %
  B
  40 %
  C
  60 %
 • 5
  Cili prej ushqimeve e parandalon zhvillimin e demencës?
  A
  Arra
  B
  Perimet e gjelbra
  C
  Lëngu i limonit
  6
  Cila vitaminë shquhet për vetitë e saj mbrojtëse të qelizave?
  A
  Vitamina K
  B
  Vitamina C
  C
  Vitamina E
  7
  Manaferrat ndihmojnë në:
  A
  Stabilizimin e sheqerit në gjak
  B
  Forcimin e eshtrave gjatë plakjes
  C
  Zhvillimin e frytit te nënat
  8
  Cilat ushqime e ulin rrezikun e sëmundjes Alzheimer?
  A
  Perimet e gjelbra
  B
  Veza
  C
  Qumështi
 • 9
  Vezët janë të njohura për prodhimin e hormonit:
  A
  Testosteron (hormonin seksual mashkullor)
  B
  Melatonin (që ju ndihmon të flini)
  C
  Somatotropin (hormonin e rritjes)
  10
  Avokadot ndihmojnë në ruajtjen e:
  A
  Fleksibilitetit të membranës qelizore të trurit
  B
  Elasticitetit të kapilarëve të gjakut
  C
  Elasticitetit të eshtrave
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo