A i don biçikletat?
 • 1
  Si u quajtën modelet para biçikletave?
  A
  Vagonetë
  B
  Rrotë me ulëse
  C
  Pajton pa kuaj
  2
  Ku ishte krijuar biçikleta e parë?
  A
  Në ShBA
  B
  Në Holandë
  C
  Në Francë
  3
  Në cilin vit u shit biçikleta e parë komerciale?
  A
  1768
  B
  1868
  C
  1968
  4
  Në cilin vend u dizajnuan biçikletat moderne?
  A
  Gjermani
  B
  Australi
  C
  Anglia
 • 5
  Si u quajt biçikleta e parë komerciale e shitur?
  A
  "Boneshaker"
  B
  “Bacchetta”
  C
  “Alycon”
  6
  Në ____ 30% e të gjitha udhëtimeve bëhen me biçikletë.
  A
  Belgjikë
  B
  Holandë
  C
  Luksemburg
  7
  Në cilin shekull çiklizmi u bë argëtim popullor dhe sport konkurrues?
  A
  18
  B
  19
  C
  20
  8
  Një nga zbulimet më të rëndësishme në historinë e biçikletave ishte goma pneumatike. Kjo shpikje u bë nga:
  A
  Patricia Bath
  B
  Robert Fulton
  C
  John Boyd Dunlop
 • 9
  Cila është gara më e famshme e biçikletave në botë?
  A
  Tour de France
  B
  Giro d'Italia
  C
  Vuelta a España
  10
  Biçikleta e parë malore është krijuar në vitin:
  A
  1956
  B
  1977
  C
  1993
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo