Kush i bëri shpikjet e mëdha?
 • 1
  Kush e shpiku baterinë elektrike?
  A
  Alessandro Volta Antonio
  B
  Andre-Mari Ampere
  C
  Antonio Meucci
  2
  Kush i formuloi ligjet e elektromagnetikës?
  A
  Michael Faraday
  B
  Nikola Tesla
  C
  Andre-Mari Ampere
  3
  Antonio Santi Giuseppe ishte një zbulues meksikan.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Përveç llampës elektrike çfarë zbuloi tjetër Thomas Elva Edison?
  A
  Gramafonin
  B
  Radion
  C
  Televizorin
 • 5
  Cili shkencëtar kishte vetëm 3 muaj shkollim formal?
  A
  Albert Einstein
  B
  Max Plank
  C
  Thomas Elva Edison
  6
  Cili ishte mesazhi i parë që Graham Bell e dërgoi si mesazhin e parë të telefonit?
  A
  "Watson, eja këtu me nevojitesh!"
  B
  “Aleksander ia dole!”
  C
  “Kush është aty?”
  7
  Sa patenta njihen gjatë gjithë jetës së Nikolla Teslës?
  A
  17
  B
  70
  C
  700
  8
  Kush e shpiku uljen e frekuencave (FM) të transmetimit te radios?
  A
  Zworykin
  B
  Edwin Armstrong
  C
  H. A. Reeves
 • 9
  William Shockley, Walter Brattain, dhe John Bardeen, në vitin 1956 e fituan cmimin Nobel në fizikë për shpikjen e:
  A
  Tranzitorit
  B
  Radarit
  C
  Paneleve solare
  10
  Në cilin vit Japonia ndërtoi rrjetin e parë e telefonit cellular?
  A
  1945
  B
  1979
  C
  1991
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo