Si ndikon duhanpirja në shëndet?
 • 1
  Çfarë ndodh me trupin e njeriut 20 minuta pa duhan?
  A
  Ulen rrahjet e zemrës
  B
  Rriten të rrahurat e zemrës
  C
  Rritet shtypja e gjakut
  2
  Sa orë i duhen trupit që niveli i monoksidit të karbonit në gjak të bie në nivel normal?
  A
  3 orë
  B
  12 orë
  C
  48 orë
  3
  Si ndikojnë në shëndetin e njeriut më shumë se dy javë pa duhan?
  A
  Ulet gulçimi
  B
  Rritet funksioni i mushkërive
  C
  Bie rreziku i sulmit në tru
  4
  Sa kohë i duhen trupit pa duhan që të ulet niveli i rrezikut për goditje në tru?
  A
  3 – 6 muaj
  B
  1 – 2 vjet
  C
  5 -15 vjet
 • 5
  Normat më të larta të duhanpirjes gjenden në:
  A
  Australi
  B
  Amerikë
  C
  Evropë
  6
  Pirja e duhanit e shkakton edhe diabetin.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Në botë nga pirja e duhanit vdesin më shumë se_____gjatë një viti.
  A
  70 mijë njerëz
  B
  700 mijë njerëz
  C
  7 milionë njerëz
  8
  Mesatarisht duhanpirësit vdesin _______ më herët se ata që nuk pijnë.
  A
  2 vjet
  B
  5 vjet
  C
  10 vjet
 • 9
  Duhanprirja nuk ndikon në reduktimin e fertilitetit te burrat dhe gratë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Si ndikon duhanpirja gjatë shtatzanisë?
  A
  Lindje spontane
  B
  Fëmijë me probleme shëndetësore
  C
  Mundësi për autizëm
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo