Kuizi në histori
 • 1
  Cila ishte partia e përkohshme gjermane në mes të Luftës së Parë Botërore dhe ngritjes së partisë Naziste?
  A
  Rajhu i dytë
  B
  Udhëzuesi
  C
  Republika e Uaimarit
  2
  Në mes të cilave shtete ndodhi unioni në vitin 1938?
  A
  Gjermani dhe Japoni
  B
  Gjermani dhe Austri
  C
  Gjermani dhe Çekosllovaki
  3
  Në fillim të luftës në teatrin e Paqësorit, një kontingjent i trupave amerikane nën gjeneralin MacArthur u detyrua të dorëzohej në:
  A
  Bataan
  B
  Pearl Harbor
  C
  Burma
  4
  Von Ribbentrop nënshkroi paktin e mossulmimit në 1939 ndërmjet:
  A
  Gjermanisë dhe Japonisë
  B
  Gjermanisë dhe Italisë
  C
  Gjermanisë dhe Bashkimit Sovjetik
 • 5
  Gjatë Betejës së Francës, gjermanët anashkaluan linjën Maginot duke sulmuar:
  A
  Belgjikën
  B
  Norvegjinë
  C
  Italinë
  6
  Pushka kryesore e betejës e ushtrisë gjermane gjatë luftës njihej si:
  A
  Mosin-Nagant
  B
  Granata M1
  C
  K98
  7
  Cili avion luftarak nga Lufta e Dytë Botërore është bërë më i prodhuari në histori?
  A
  Messerschmitt 109
  B
  P-51 Mustang
  C
  Mitsubishi zero
  8
  “Japanese Zero” ishte superior ndaj avionëve luftarakë amerikanë në fillim të luftës në Paqësor.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Operacioni Brabarossa ishte:
  A
  Pushtimi gjerman i Bashkimit Sovjetik
  B
  Shpëtimi gjerman i Benito Musolinit
  C
  Plani për pushtimin e Anglisë
  10
  Kryeministër i Anglisë para Winston Churchill ishte
  A
  Chamberlain
  B
  Thatcher
  C
  Atley
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo