Kuiz në filozofi
 • 1
  Cili është teksti më i rëndësishëm i Sokratit?
  A
  “Poetika”
  B
  “Qasje artit poetik”
  C
  Sokrati nuk ka shkruar tekste filozofike
  2
  Plantoni e themeloi shkollën që e quajti “Akademia”. Si quhej shkolla e themeluar nga Aristoteli?
  A
  Lyceum
  B
  Babilonia e re
  C
  Aleksandria
  3
  Cili besim është prezantuar përmes simbolit Jin dhe Jang?
  A
  Taoizmi
  B
  Hinduizmi
  C
  Zoroastrianizmi:
  4
  Cili filozof grek thuhet se ka jetuar në fuqi të verës?
  A
  Herakliti i Efesit
  B
  Zenoni i Eleas
  C
  Diogjeni i Sinopit
 • 5
  E kujt është shprehja “E vetmja gjë që e di është që nuk di asgjë”?
  A
  Sokratit
  B
  Platonit
  C
  Demokritit
  6
  Ku ka lindur Aristoteli?
  A
  Stagira
  B
  Athinë
  C
  Heraklion
  7
  Me cilën fushë lidhet paradakosi diamant – ujë?
  A
  Politikë
  B
  Ekonomi
  C
  Mjekësi
  8
  Kush konsiderohet si babai i anarkisë?
  A
  Pierre Proudhon
  B
  Alan Moore
  C
  Leo Tolstoy
 • 9
  Çfarë nacionaliteti ka filozofi Imanuel Kant?
  A
  Zviceran
  B
  Belg
  C
  Gjerman
  10
  Cili ishte mesazhi filozofik i epikurianëve?
  A
  “Kape ditën, besoji shumë pak të nesërmes”
  B
  “Çdo e mirë e ka një të keqe dhe çdo e keqe e ka një të mirë”
  C
  “E nesërmja nuk vjen asnjëherë”
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo