A t’pëlqejnë karamelet?
 • 1
  Karamelet e forta bëhen nga:
  A
  Nxehtësia e lartë
  B
  Nxehtësia mesatare
  C
  Temperaturat e ftohta
  2
  Fjala angleze “karamele” është në përdorim që nga shekulli:
  A
  V
  B
  Xlll
  C
  XVIIl
  3
  Karameli rrjedh nga arabishtja që do të thotë:
  A
  E bërë me sheqer
  B
  E magjishme
  C
  E ëmbël si mjaltë
  4
  Një nga karamelet më të vjetër të fortë është sheqeri i elbit i cili bëhej me kokrra elbi.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  _____është festa me shitjet më të larta të karameleve.
  A
  Halloween
  B
  Bajrami
  C
  Pashkët
  6
  Biznesmeni Milton Hershey përpara se të prodhonte çokollata prodhoi karamele.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Karameli përgatitet duke ngrohur sheqerin në:
  A
  70 °C
  B
  170 °C
  C
  300 °C
  8
  Karamelet përdoren vetëm për receta të ëmbla.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Karamelet sot i kanë dy përbërës kryesor:
  A
  Qumështin dhe sheqerin
  B
  Likerin dhe sheqerin
  C
  Sheqerin dhe vajin
  10
  Karamelet e kriposura u shpikën nga shefi:
  A
  Henri Le Roux
  B
  Katrina Markoff
  C
  Scharffen Berger
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo