Çka din për holokaustin?
 • 1
  Pse u zgjodh 27 janari si Dita Botërore e Holokaustit?
  A
  Përkon më mbarimin e luftës së Dytë Botërore
  B
  Përkon me çlirimin e kampeve të Auschvitz-Birkenau
  C
  Këtë ditë vdiq Ana Frank
  2
  Rreth _____hebrenj u vranë në përpjekjen sistematike naziste për shfarosjen e tyre.
  A
  gjashtë milionë
  B
  400 mijë
  C
  23 milionë
  3
  Vetëm në kampain Auschwitz vdiqën më shumë se:
  A
  1 milion njerëz
  B
  2 milionë njerëz
  C
  800 mijë njerëz
  4
  Sa të burgosur u gjetën ende të gjallë kur u cliruan kampet e vdekjes më 27 janar 1945?
  A
  7 mijë
  B
  70 mijë
  C
  700 mijë
 • 5
  Kur filloi Lufta e Dytë Botëore?
  A
  1 shtator 1918
  B
  1 shtator 1939
  C
  1 prill 1945
  6
  Cilat shtete bënin pjesë në boshtin nazist?
  A
  Japonia, Rusia dhe Gjermania
  B
  Italia, Franca dhe Gjermania
  C
  Italia, Gjermania dhe Japonia
  7
  A ishin vetëm hebrenjt cak i vrasjes masive nga Gjermania naziste e Hitlerit?
  T
  Po
  F
  Jo
  8
  Si quhet nata e vitit 1938 kur nazistët i thyen sinagogat, dyqanet e hebrenjve dhe i dërguan 30 mijë prej tyre në kampe përqëndrimi?
  A
  Nata e xhamit të thyer
  B
  Nata e zjarrit
  C
  Nata e arianëve
 • 9
  Duke filluar nga viti 1939, qeveria naziste urdhëroi të gjithë hebrenjtë të mbanin një _____në rrobat e tyre.
  A
  Shirit të kuq
  B
  Pishtar
  C
  Yll të verdhë të Davidit
  10
  Vrasjeve masive nga nazistët nuk i shpëtuan as:
  A
  Personat me aftësi të kufizuara
  B
  Amerikanët
  C
  Italianët
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo