Kush ishte Gjergj Kastrioti?
 • 1
  Gjergj Kastrioti ishte djali i____ i Gjon Katriotit.
  A
  Vogël
  B
  Mesëm
  C
  Madh
  2
  Në cilin vit Gjergj Kastrioti e çliroi Krujën?
  A
  1442
  B
  1443
  C
  1444
  3
  Kur e ngriti Skëndërbeu flamurin kuq e zi?
  A
  Pas çlirimit të Shkodrës
  B
  Pas çlirimit të Krujës
  C
  Pas çlirimit të Durrësit
  4
  Në cilin vit vetë Sulltan Murati ll mori pjesë në rrethimin e Krujës, ku u detyruar të tërhiqej?
  A
  1450
  B
  1455
  C
  1446
 • 5
  Gjergj Kastrioti u martua me Donikën. E bija e kujt ishte?
  A
  Gjergj Arianitit
  B
  Moisi Golemit
  C
  Gjergj Stres Balshës
  6
  Cili sulltan në vitin 1452 i dërgoi dy ushtri në Arbëri, e që u thyen njëra pas tjetrës nga Skënderbeu?
  A
  Mehmeti l
  B
  Mehmeti ll
  C
  Murati ll
  7
  Ku u varros Gjergj Kastrioti?
  A
  Në vendin ku u mbajt Kuvendi i Lezhës
  B
  Në kështjellën e Modriqit
  C
  Në Kishën e Laçit
  8
  Për sa vite me radhë Gjergj Kastrioti i udhëhoqi arbërit?
  A
  15 vjet
  B
  25 vjet
  C
  30 vjet
 • 9
  Kush e shkroi "Komentar për punët e turqve dhe të zotit Gjergj Skënderbe, princ i Epirit"?
  A
  Dhimitër Frëngu
  B
  Marin Barleti
  C
  Jeronim De Rada
  10
  Në vitin 1463, ai u bë komandanti kryesor i forcave kryqtare të papa Piut II.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo