Kuizi për 10 personalitete historike
 • 1
  Cili shkëncëtar vdiq kur lindi Isak Njutoni?
  A
  Galileo Galilei
  B
  Xhordono Bruno
  C
  Uilliam Harvi
  2
  Kush e zbuloi shtypshkronjën mekanike të lëvizshme?
  A
  Johannes Gutenberg
  B
  Kristofor Kolombo
  C
  Antuan Lavuazje
  3
  Çka mendoi që zbuloi Kristofor Kolombo, kur mbërriti në Amerikë?
  A
  Ishullin e thesareve antike
  B
  Kepin e Shpresës së Mirë
  C
  Rugën për në Indi
  4
  Si njihej ndryshe Euklidi i Aleksandrisë?
  A
  Ati i gjeometrisë
  B
  Ati i kombeve
  C
  Ati i mëshirës
 • 5
  Portretin e kujt e mbante Ajnshtajni në murin e studios së tij, përveç të Njutonit dhe Maxwell-it?
  A
  Majkëll Faradejit
  B
  Xhejms Vat
  C
  Aristotelit
  6
  ______qëndron në histori si babai i shkencës ekonomike moderne.
  A
  Uilliam Morton
  B
  Xhon Dalton
  C
  Adam Smith
  7
  Xhon Dalton dha kontribut të madh në hulumtimin për:
  A
  Mungesën e vitaminës D
  B
  Lëvizjen kaotike të atomeve
  C
  Verbërimin e ngjyrave
  8
  Zigmund Frojd ishte pioner i:
  A
  Psikologjisë forenzike
  B
  Psikologjisë së sportit
  C
  Psikoanalizës
 • 9
  Çfarë nxitën mendimet e Zhan Zhak Rusos?
  A
  Revolucionin e parë rus
  B
  Revolucionin francez
  C
  Luftën Angli - Francë
  10
  Oktivian Augusti konsiderohet si:
  A
  Perandori i parë i Perandorisë Bizantine
  B
  Perandori i fundit i Perandorisë Romake
  C
  Perandori i parë i Perandorisë Romake
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo