Çka din për figurën e Fan Nolit?
 • 1
  Cili është emri i gjatë i Fan Nolit?
  A
  Theofan Stilian Noli
  B
  Aleksan Stilian Noli
  C
  Fan Stilian Noli
  2
  Për çka nuk ka qenë i njohur Noli?
  A
  Përkthyes
  B
  Gjeograf
  C
  Muzikant
  3
  Kur lindi Fan Noli?
  A
  6 janar 1882
  B
  7 janar 1902
  C
  8 janar 1890
  4
  Meqë Noli kishte prirje për aktor, punoi si kopist, sufler e aktor me një trupë teatri me të cilën u end nëpër Greqi për gati dy vjet.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Në cilin vit Noli e përktheu traktatin e Sami Frashërit „ Shqipëria ç’ka qenë, ç’është e ç’do të bëhet?
  A
  1903
  B
  1920
  C
  1910
  6
  Çfarë kontributi dha Noli në cështjen shqiptare dhe atë fetare sapo mbërriti në ShBA?
  A
  Krijoi Kishën e Pavarur Ortodokse Shqiptare
  B
  U shugurua prift
  C
  Botoi revistën e parë fetare
  7
  Universitetin e Harvardit e përfundoi më 1912 si:
  A
  Bachelor i arteve
  B
  Bachelor i filozofisë
  C
  Bachelor i drejtësisë
  8
  Pas shkrirjes së shoqatave të shqiptarëve të Amerikës, "Dielli" u bë organi i shtypit i shoqërisë panshqiptare Vatra, bashkëthemelues i të cilës qe edhe Noli me:
  A
  Konicën
  B
  Fishtën
  C
  Abdyl Frashërin
 • 9
  Me shpalljen e pavarësisë së Shqipërisë, Noli ______qeverinë e Ismail Qemalit,
  T
  E përkrahu
  F
  Nuk e përkrahu
  10
  Noli ishte kryetar i:
  T
  Partisë Popullore
  F
  Partisë Përparimtare
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo