Sa libra i ke lexuar?
 • 1
  Cila është tema kryesore e veprës “Krenari dhe Pragjykim” nga Jane Austen?
  A
  Dashuria që rritet ngadalë
  B
  Dashuria që ndahet nga lufta
  C
  Lufta dhe miqësia
  2
  Kush e rrëfen historinë në librin “Hajdutja e librave” nga Markus Zusak?
  A
  Vdekja
  B
  Jeta
  C
  Tmerri
  3
  Cila është tema kryesore në shumicën prej vëllimeve të “Herri Poter” nga J.K.Rolling?
  A
  Vdekja
  B
  Dashuria
  C
  Lumturia
  4
  Cili është tema kryesore “Zoti i unazave” nga J. R. R. Tolkien?
  A
  E mira kundër së keqes
  B
  Ferri kundër parajsës
  C
  Parashikimi për fundin e botës
 • 5
  „Ferma e kafshëve“ nga George Orwell, ka të bëjë me:
  A
  Fuqinë dhe korrupsionin
  B
  Dashurinë mes kafshëve dhe njerëzve
  C
  Të ardhmen e çuditshme
  6
  „Dhoma“ nga Emma Donoghue tregon një histori:
  A
  Mbijetese
  B
  Dashurie
  C
  Lufte për liri
  7
  „Frankenshtajn“ nga Mary Shelley flet për:
  A
  Paragjykimet dhe frikën nga e panjohura
  B
  Dashurinë ndaj atdheut
  C
  Urrejtjen për vendlindjen
  8
  „Fahrenheit 451“ nga Ray Bradbury paraqet një shoqëri në të cilën:
  A
  Librat janë të ndaluar
  B
  Gratë nuk guxojnë të dalin
  C
  Burrat sundohen nga gratë
 • 9
  Lufta dhe Paqja nga Leo Tolstoi ka _____si një nga fokuset e saj kryesore.
  A
  Luftën
  B
  Paqen
  C
  Artin
  10
  “Për ty, edhe 1000 herë të tjera”. Nga cila vepër është shkëputur kjo shprehje?
  A
  “Gjuetari i balonave”
  B
  “Lamtumirë armë”
  C
  “Pallati i ëndrrave”
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo