Sa din për mitologjinë greke?
 • 1
  Zeusi ishte zoti:
  A
  I tokës dhe i qiellit
  B
  I ngjizjes
  C
  I tokës
  2
  Atena ishte hyjnesha greke e:
  A
  Rrufesë
  B
  Detit dhe tërmeteve
  C
  Luftës, urtësisë, arit dhe shkencës
  3
  Cili prej zotave grekë ishte hyjni/hyjneshë për detet?
  A
  Posejdoni
  B
  Demetra
  C
  Atena
  4
  Demetra ishte hyjnesha e:
  A
  Arit dhe gurvë të çmuar
  B
  Bujqësisë dhe të lashtave
  C
  Dritës dhe errësirës
 • 5
  Kush ishte zoti i frymëzimit dhe arsyes?
  A
  Apoloni
  B
  Artemida
  C
  Hermesi
  6
  Artemida ishte hyjnesha e:
  A
  Zjarrit dhe ujit
  B
  Tokës dhe detit
  C
  Hënës dhe gjuetisë
  7
  Zoti grek i tregtisë dhe oratorisë ishte:
  A
  Hermesi
  B
  Hera
  C
  Aresi
  8
  Nga mitologjia romake hyjnesha Venera ishte e ngjajshme me hyjneshën greke:
  A
  Majën
  B
  Ida
  C
  Afrodita
 • 9
  Arësi ishte zot në mitologjinë greke për:
  A
  Luftën dhe betejat
  B
  Familjen
  C
  Shoqërinë dhe pijen
  10
  Kush njihej si zoti i zjarrit?
  A
  Hefesi
  B
  Hestia
  C
  Dionisi
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo