A e don borën?
 • 1
  Çfarë ngjyre në të vërtetë ka bora?
  A
  Të bardhë
  B
  Është transparente
  C
  Ngjyrë qumështi
  2
  Çka ndikon që nganjëherë bora të duket me ngjyrë rozë?
  A
  Algat që kanë astaksaninë
  B
  Pluhuri nga shkretëtirat e afërta
  C
  Kemikatet në ajër
  3
  Një nga faktorët përcaktues në formën e borës individuale është temperatura e ajrit rreth tij.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Kristalet e gjata të borës në formë të gjilpërës formohen në temperaturën:
  A
  -2 ℃
  B
  -10 ℃
  C
  -16 ℃
 • 5
  Në sa ℃ formohen fluskat e borës në formë të luleve?
  A
  0 ℃
  B
  -5 ℃
  C
  -11 ℃
  6
  Përveç ujit flokët e borës formohen rreth:
  A
  Gjetheve të rëna
  B
  Copëzave të akullit
  C
  Pluhurit dhe polenit
  7
  Dëbora e sapo rënë:
  T
  I thith valët e zërit
  F
  I reflekton valët e zërit
  8
  Çfarë ndodhë nëse bora shkrihet pastaj ngrihet?
  T
  Krijon qetësi përreth
  F
  E bën zërin më të qartë
 • 9
  Gjuha skoceze ka ______ terme që lidhen me borën.
  A
  421
  B
  50
  C
  39
  10
  Që reshjet e borët të konsiderohen “stuhi bore”, dukshmëria duhet të jetë nën______, ndërsa era duhet të arrijë shpejtësinë rreth_____.
  A
  200m, 48km/h
  B
  100m, 90km/h
  C
  50m, 100km/h
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo