Plotëso fjalitë e urta!
 • 1
  ____vete ku dhemb dhëmbi!
  A
  Gjuha
  B
  Mendja
  C
  Dora
  2
  Kush s’ka kokë, ka_____
  A
  Shëndet
  B
  Fat
  C
  Këmbë
  3
  Bie një gur, _____
  A
  E shemb një mur!
  B
  E ndërton një mur!
  C
  E lëviz një mur!
  4
  Dhe sikur deti kos të bëhet,____
  A
  për të varfrin nuk gjendet lugë
  B
  i pasuri nuk ngopet
  C
  merr aq sa mundesh
 • 5
  _______që harrohen, përsëriten!
  A
  Gabimet
  B
  Kujtimet
  C
  Fjalët
  6
  Më thuj _____ke, të të them se cili je!
  A
  ç’lider
  B
  ç’familje
  C
  ç’shokë
  7
  Kush lyp shumë______
  A
  E humb dhe atë që ka
  B
  E fiton gjithmonë atë që kërkon
  C
  Mbetet në duar në xhepa
  8
  Dashuria që ushqehet me dhurata:
  A
  nuk lëkundet nga asgjë
  B
  mbetet në histori
  C
  ka gjithmonë uri
 • 9
  Më mirë një ____ në krye të gomarëve, sesa një ____ në krye te luanëve!
  T
  luan, gomar
  F
  gomar, luan
  10
  Një krimb:
  A
  thanë një lis
  B
  shkatërron një kështjellë
  C
  han një bibliotekë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo