A e din rëndësinë e pemës së ullirit?
 • 1
  Çfarë ka simbolizuar pema e ullirit që në kohën e antikitetit?
  A
  Paqe, urti dhe harmoni
  B
  Dashuri dhe qetësi
  C
  Gjallëri dhe xhelozi
  2
  Ku kultivohej fillimisht pema e ullirit?
  A
  Lindje të Mesme
  B
  Lindje të Largët
  C
  Evropë
  3
  Studiuesit në Spanjë dhe ShBA gjetën se një prej përbërësve të vajit të ullirit ul deri në _____ nivelin e rrezikut të kancerit të gjirit.
  A
  30%
  B
  50%
  C
  80%
  4
  Gjithashtu edhe gjethet e ullirit në saje te heterozideve (oleuropeozid dhe oleosid) dhe të acidit glikolik etj., veprojnë drejtpërdrejt kundër:
  A
  Dobësimit të thonjëve
  B
  Asmës
  C
  Hipertensionit
 • 5
  Si e quante Homeri vajin e ullirit?
  A
  Burimi i jetës
  B
  Pija e pavdekësisë
  C
  Ar i lëngshëm
  6
  Deri në sa metra nën sipërfaqen e tokës mund të arrijnë rrënjët e pemës së ullirit?
  A
  6 metra
  B
  20 metra
  C
  12 metra
  7
  Sa vjet besohet që i ka pema më e vjetër e ullirit?
  A
  800 vjet
  B
  1500 vjet
  C
  4000 vjet
  8
  Ullinjtë janë të vetë-polenizuar.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Si çka është konsideruar vaji i ullirit në traditën ilire dhe romake?
  A
  Paqe
  B
  Shpresë
  C
  Nxitës dhe prodhimtar
  10
  Në cilin vend të lashtë e përdorën vajin e ullirit për t’i larë flokët?
  A
  Në Pompei
  B
  Në Egjipt
  C
  Në Babiloni
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo