Gjej pikturat më të njohura në histori!
 • 1
  Kush e piktori pikturën “Vajza me vathë me perla”?
  A
  Johannes Vermeer
  B
  Leonardo Da Vinci
  C
  Sandro Botticelli
  2
  Cila është piktura e parë jo fetare nudiste që nga antikiteti?
  A
  “Vajza me vathë nga perla”
  B
  “Puthja”
  C
  “Lindja e Venusit”
  3
  “Puthja” nga Gustav Klimt është përzirje e:
  A
  Simbolizmit dhe Art Nouveau
  B
  Impresionizmit dhe romantizmit
  C
  Dadaizmit dhe simbolizmit
  4
  Kush është artisti i pikturës?
  A
  Pieter Bruegel
  B
  Edouard Manet
  C
  Piet Mondrian
 • 5
  Cila nga pikturat e mëposhtme është e famshme për portretizimin e vuajtjes universale, veçanërisht të viktimave të pafajshme të shkaktuara gjatë luftës civile në Spanjë?
  A
  Guernica
  B
  Maja lakuriq
  C
  Liria udhëheq njerëzit
  6
  Cila nga pikturat e Claude Monet është kjo?
  A
  Perëndimi
  B
  Gruaja në kopsht
  C
  Lindje e diellit impresionuese
  7
  Kush është autor/e e veprës “pa shpresë”?
  A
  Edward Hopper
  B
  Marcel Duchamp
  C
  Frida Kahlo
  8
  Në cilën rrymë është krijuar piktura e mëposhtme?
  A
  Surrealiste
  B
  Ekzistencialiste
  C
  Simboliste
 • 9
  “Darka e fundit: nga Leonardo Da Vinci është:
  A
  Pikturë
  B
  Mural
  C
  Gdhendje
  10
  Në cilin vit u pikturua “qershor flakërues” nga Frederic Leighton?
  A
  1723
  B
  1895
  C
  1920
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo