Çfarë do të thotë të jesh vegan/e?
 • 1
  Ku është dallimi në mes të veganëve dhe vegjetarianëve?
  A
  Veganët hanë mish por nuk i konsumojnë produktet e tjera
  B
  Veganët nuk hanë mish por i konsumojnë produktet e tjera
  C
  Veganët përvec mishit nuk konsumojnë produkte të kafshëve
  2
  A i konsumojnë veganët vezët?
  T
  Po
  F
  Jo
  3
  Një vegan nuk i përdorë këpucët ose rripat e lëkurës, kozmetikë që janë testuar në kafshë apo bluza leshi.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Cilat fe e inkurajojnë vegjetarianizmin?
  A
  Hinduizmi dhe Jainizmi
  B
  Katolike dhe Muslimane
  C
  Hebraizmi dhe Hiduzimi
 • 5
  Veganizmi është i mirë në:
  A
  Mbajtjen e formave ideale të trupit
  B
  Mbajtjen e trupit të shëndetshëm
  C
  Eleminimin e alergeneve
  6
  Një studim i vitit 2013 tregoi që veganët dhe vegjetarianët janë _____ më pak të rrezikuar të vdesin nga sëmundjet e zemrës sësa ata që e konsumojnë mishin.
  A
  46%
  B
  78%
  C
  19%
  7
  Cilën vitaminë kanë nevojë që ta marrin shtesë ata që nuk ushqehen me mish dhe produkte të kafshëve?
  A
  B12
  B
  C
  C
  K
  8
  Një studim i vitit 2014 zbuloi se lëvizja në një mënyrë jetese pa mish do të ndihmonte në:
  A
  Reduktimin e emetimeve të karbonit
  B
  Rritjen e oksidit të karbonit
  C
  Rritjen e efektit të serrës
 • 9
  Më pak________e asaj që hanë kafshët shkon në prodhimin e mishit dhe qumështit.
  A
  50%
  B
  4%
  C
  80%
  10
  Cila gjini e dominon grupin e vegjetarianëve?
  T
  Femrore
  F
  Mashkullore
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo