Çfarë ndodhi më 14 tetor?
 • 1
  Me 14 tetor të cilit vit Apple lëshoi modelin e fundit të telefonave të mençur, 4S?
  A
  2011
  B
  2010
  C
  2014
  2
  Më _______ një studim i shkencëtareve të amerikës analizuan shëndetin dhe ngrenjën. Ata gjetën lidhjen në mes të dietës mesdhetare dhe uljen e rrezikut të sëmundjes Alzheimer, shkaku më i zakonshëm i demencës.
  A
  14 tetor 2006
  B
  14 tetor 1986
  C
  14 tetor 1952
  3
  Çfarë ndodhi më 14 tetor 1979 në Uashington?
  A
  Atentat ndaj presidentit të atëhershëm të SHBA-ve
  B
  Marshi i parë për të drejtat e homoseksulëve
  C
  Marshi masiv për pranimin e emigrantëve
  4
  Në cilin vit bëhet transmetimi i parë i drejtpërdrejtë nga hapësira?
  A
  14 tetor 1950
  B
  14 tetor 1998
  C
  14 tetor 1968
 • 5
  Më______këngëtarja popullore Joan Baez arrestohet dhe dënohet për pjesëmarrjen në protestë kundër Luftës së Vietnamit.
  A
  14 tetor 1967
  B
  14 tetor 1980
  C
  10 tetor 1959
  6
  Nikita Hrushovi u rrëzua nga pushteti nga Leonid Brezhnev pas 10 vjetësh. Më 14 tetor të cilit vit?
  A
  1980
  B
  2001
  C
  1964
  7
  Kush e fitoi çmimin Nobel për paqe më 14 tetor 1964?
  A
  Martin Luther King Jr.
  B
  Kofi Annan
  C
  Mikhail Gorbachev
  8
  Tomas Edison paraqiti kërkesën e tij të parë për patent për “përmirësimin në dritat elektrike”.
  A
  14 tetor 1897
  B
  14 tetor 1880
  C
  14 tetor 1902
 • 9
  Më 14 tetor 1935 Lidhja e Kombeve miratoi vendosjen e sanksioneve financiare ndaj Italisë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Shkencëtarët nga Australia thanë që mbështjellësi i Ozonit është tkurrur për 4% në 10 vitet e fundit.
  A
  14 tetor 1991
  B
  14 tetor 2005
  C
  14 tetor 1950
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo