Sa jeni të vetëdijshëm për shëndetin mendor?
 • 1
  Cilin vit Gallup e shpalli si “vitin më stresues në historinë e fundit”?
  A
  2019
  B
  2020
  C
  2000
  2
  Punonjësit e cilit vend sipas raportit të Gallup kanë rezultuar të jenë më të stresuarit në botë?
  A
  Japonezët
  B
  Amerikanët
  C
  Gjermanët
  3
  Në cilët faktorë hyn edukimi, si shkaktar i ndryshimit të humorit?
  T
  Faktorët e modifikueshëm
  F
  Faktorët e pamodifikueshëm
  4
  Cili prej shkaktarëve të mëposhtëm të ndryshimit të disponimit bën pjesë në faktorë të pamodifikueshëm?
  A
  Mosha
  B
  Cilësia e strehimit
  C
  Niveli i përfshirjes sociale
 • 5
  A ndikojnë stresi dhe trauma që të ketë çrregullim bipolar te një person?
  T
  Po
  F
  Jo
  6
  Rezultatet nga studimet e hulumtimit kanë treguar se njerëzit që kanë një të afërm të shkallës së parë me çrregullime bipolare, si një prind ose vëlla ose motër, kanë më shumë gjasa të kenë çrregullim.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Cilat janë simptomat më të zakonshme të psikozës?
  A
  Humbja e peshës dhe lumturia e madhe
  B
  Dhimbja e kokës dhe vetmia
  C
  Halucinacionet dhe iluzionet
  8
  Simptomat e skizofrenisë zakonisht zhvillohen midis moshës :
  A
  40 dhe 55 vjeç
  B
  16 dhe 30 vjeç
  C
  60 dhe deri në vdekje
 • 9
  Sa zgjasin zakonisht simptomat e depresionit?
  A
  Më shumë se dy javë
  B
  Më shumë se 3 muaj
  C
  Me vite të tëra
  10
  Shkalla e vetëvrasjes është rritur me mbi_____në 20 vitet e fundit.
  A
  22%
  B
  30%
  C
  50%
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo