Çka din për Ditën Botërore të Mësuesit?
 • 1
  Kush njihet si mësuesi i parë në histori?
  A
  Konfuci
  B
  Aristoteli
  C
  Mark Aureli
  2
  Në cilin vit 5 tetori u përcaktua si Dita Botërore e Mësuesit?
  A
  1994
  B
  2002
  C
  1950
  3
  Kush e hartoi betimin solemn të mësuesit mbi bazën e betimit të Hipokratit?
  A
  Robert Dotters
  B
  Frederic Passy
  C
  Andrei Sakharov
  4
  Sipas _____ 5 tetori si Dita Botërore e Mësuesit është një mundësi për të treguar që puna e mësuesve është njëra nga më të rëndësishmet për zhvillimin e përgjithshëm të shoqërisë.
  A
  UNESCO
  B
  UN
  C
  SHBA
 • 5
  Ku bëhej arsimi në Mesjetë?
  A
  Manastire dhe qendra të caktuara nga kisha
  B
  Në shtëpi private
  C
  Në biblioteka
  6
  Kush ishin mësueset e para në kombin shqiptar?
  A
  Motrat Qiriazi
  B
  Afërdita
  C
  Marigona
  7
  Kush ishte mësuesi i parë i shkollës shqipe?
  A
  Pandeli Sotiri
  B
  Petro Nini Luarasi
  C
  Naum Veqilharxhi
  8
  Pse shqiptarët e festojnë 7 Marsin si Ditën e Mësuesit?
  A
  U hap shkolla e parë shqipe
  B
  U vendos si datë unifikuese
  C
  U bë abetarja e parë shqip
 • 9
  Betimi i pedagogjizuar i Hipokratit njihet ndryshe edhe:
  A
  Betimi sokratik
  B
  Betimi i Bolonjës
  C
  Betimi i mësuesisë
  10
  “Betohem se do të respektoj traditat dhe zakonet më të mira të etikës profesionale të mësuesisë dhe të jap ndihmesën time në zhvillimin e arsimit kombëtar dhe shkencave pedagogjike.”. Kjo pjesë e betimit të mësuesit është nga versioni i:
  A
  Prezantuar në Shqipëri
  B
  Abdul Kalamit në Indi
  C
  Komenskit në Finlandë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo