A i keni ditur këto fakte rreth kafshëve?
 • 1
  ______realizon më shumë se 90 për qind të gjuetisë, ndërsa mashkulli ulet dhe relaksohet në shumicën e kohës.
  T
  Luani
  F
  Luanesha
  2
  Çfarë bën struci nëse ka probleme me tretjen?
  A
  Pin shumë ujë
  B
  Gëlltitë gurë të vegjël
  C
  Vrapon shumë
  3
  _______janë të afta t’i mbijetojnë përmbytjeve duke u kapur së bashku në formë drejtkëndëshi duke marrë pamjen e një anije të madhe.
  A
  Milingonat e zjarrit
  B
  Fluturat
  C
  Çimkat
  4
  Çfarë bëjnë vidrat e detit në kohën sa janë në gjumë, për ta parandaluar ndarjen derisa lundrojnë?
  A
  I bashkojnë duart me njëri tjetrin
  B
  Kanë një substancë që e lirojnë
  C
  I bashkojnë këmbët
 • 5
  Vidrat ekspozojnë foshnjat e tyre kur ato përballen me rrezikun për ta bërë grabitqarin të ndjejë dhembshuri për ta.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Pse ketrat mbjellin mijëra pemë çdo vit?
  A
  E kuptojnë rëndësinë e gjelbërimit
  B
  Gërmojnë vazhdimisht
  C
  Harrojnë vendin ku i kanë fshehur frutat
  7
  Gocat e detit mund ta ndryshojnë_____.
  A
  Gjininë
  B
  Ngjyrën
  C
  Shijen
  8
  Cila kafshë konsiderohet si më e lumtura në botë?
  A
  Macja
  B
  Ketri
  C
  Quokka
 • 9
  Çfarë bëjnë elefantët bebe për t’u qetësuar?
  A
  Luajnë më kafshë të tjera
  B
  I kruajnë veshët
  C
  Thithin feçkën e tyre
  10
  Çfarë duan të tregojnë macet kur e fërkojnë kokën e tyre te njerëzit?
  A
  Që kanë besim
  B
  Që janë të uritura
  C
  Që kanë nevojë për ngrohtësi
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo