Shijo çokollatën përmes kuizit!
 • 1
  Ku rritet 70% e kakaos në botë?
  A
  Afrikë Perëndimore
  B
  Brazil
  C
  Meksikë
  2
  Sa kokrra kakao duhen për të prodhuar një kile çokollatë?
  A
  270
  B
  500
  C
  1600
  3
  Fjala çokollate rrjedh nga pija e parë me përmbajtje të saj Xocóatl (Xócoc: ëmbël; atl: ujë; d.m.th “ujë i ëmbël”), e cila prodhohej nga:
  A
  Astekët
  B
  Egjiptasit
  C
  Babilonasit
  4
  Farat e kakaos në perandorinë e Montezumës u përdorën si:
  A
  Monedha
  B
  Opium
  C
  Produkte kozmetike
 • 5
  Në cilin shekull është dokumentuar ngarkesa e parë e çokollatës drejt Evropës me qëllim tregtar?
  A
  XVI
  B
  X
  C
  XII
  6
  Cili shtet importon më së shumti çokolladë?
  A
  Austria
  B
  Belgjika
  C
  Gjermania
  7
  Cila markë çokollate ka parullën: "Një mënyrë më e lehtë për të shijuar çokollatën"?
  A
  Kit Kat
  B
  Maltsers
  C
  Milka
  8
  Cila markë çokollate ka parullën: "Provoni të dyja dhe zgjidhni një anë"?
  A
  Twix
  B
  Toblerone
  C
  Milkyway
 • 9
  Cila kompani doli me kutinë e çokollatës në formë zemre?
  A
  Cadbury
  B
  Second Option
  C
  Neuhaus
  10
  Cili lloj i çokolladës është më i pashëndetshmi?
  A
  E bardha
  B
  E zeza
  C
  Me qumësht
  11
  Cili nga opsionet e mëposhtme nuk është përfitim shëndetësor i çokollatës së zezë?
  A
  Rritja e muskulit
  B
  Rritja e qarkullimit të gjakut në trup
  C
  Rritë kujtesën e shëndetshme
  12
  Cila markë çokollate ka parullën: "Një shije parajse"?
  A
  Lindtt
  B
  Bounty
  C
  Raffaelo
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
12 pyetje
Përfundo