Çka dini për yjet?
 • 1
  Cila është faza e parë e jetës së yjeve?
  A
  Mjegullnaja duke u shembur nën vete
  B
  Supernova e yllit të vjetër
  C
  Fuzioni i atomeve
  2
  Një protostar është ajo që formohet kur një gaz mjegullnaje dhe pluhuri afrohen së bashku.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  3
  Pasi protostari nxehet mjaftueshëm reaksionet e shkrirjes bërthamore shkrihen së bashku me heliumin dhe hidrogjenin.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  4
  Sa më i madh ylli aq më gjatë do të jetojë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Çfarë ndodh kur një ylli në madhësinë e diellit tonë i mbaron hidrogjeni?
  A
  Përdorë karbonin si lëndë djegëse
  B
  Shkon në supernova në çast
  C
  Përdorë heliumin si lëndë djegëse
  6
  Pasi reaksionet bërthamore pushojnë një yll madhësia e diellit shembet në vetvete për të formuar një yll xhuxh të bardhë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  7
  Cilit yll të yjësisë i jepet shkronja e parë e alfabetit grek?
  A
  Yllit më të shndritshëm të yjësisë
  B
  Yllit të mesëm
  C
  Yllit më së paku të shndritshëm
  8
  Cilët yje kanë ndritshmëri më të madhe?
  T
  Me ngjyrë të kaltër
  F
  Me ngjyrë të kuqe
 • 9
  Nëse një yll e ka temperaturën 3000 gradë celsius në cilën kategori të yjeve bën pjesë?
  T
  Yje të ftohtë
  F
  Yje të nxehtë
  10
  Dielli bën pjesë në:
  A
  Yjet e vegjël
  B
  Yjet mesatarë
  C
  Yjet gjigandë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo