Pyetje për poezinë
 • 1
  “Kam dashur, po dua tani më me zjarr, Kam qenë shërbyes, tani jam një skllav” Këto vargje janë të:
  A
  Gëtes
  B
  Ismail Kadarëse
  C
  Aleksandër Pushkini
  2
  “Tek une eja menjëherë! M’u çfaq ashtu siç ishe ti Përpara ndarjes plot trishtim, E ftoht’ e zbehtë, si qiri.” Të cilit poet janë këto vargje?
  A
  Aleksandër Pushkinit
  B
  Sharl Bodlerit
  C
  Petrarkës
  3
  “Puthjet e tua janë melhem, goja jote një amforë Që i bën trima vogëlushët e heronjtë të qajnë.” Këto janë vargje të cilit poet?
  A
  Ndre Mjedës
  B
  Sharl Bodlerit
  C
  Edgar Allan Poes
  4
  “Thueja kangës, Rini! Thueja kangës gëzimplote! Qeshu, rini! Qeshu! Bota asht e jote.” Të cilit poet shqiptar janë këto vargje?
  A
  Migjenit
  B
  Naim Frashërit
  C
  Dritëro Agollit
 • 5
  Rudyard Kiplind njihet për poezinë e tij:
  A
  “Nëse”
  B
  “Ajo ecën mbi bukuri”
  C
  “Akulli dhe Zjarri”
  6
  N’odë prapë më të kthyer Shpirti ndezur, zemra thyer, Përsëri vjen një trokitje Pak m’e fortë se më parë. “Pa dyshim, pa fjalë, thashë, Dikush është aty jashtë. Këto vargje të poetit amerikan Edgar Allan Poe janë të poezisë së tij:
  A
  Anabel Li
  B
  Korbi
  C
  Yjet e mbrëmjes
  7
  Kush e shkroi poezinë “Është një qiell tjetër”?
  A
  Emily Dickinson
  B
  Christina Rosseti
  C
  Walt Whitman
  8
  Cila ishte vepra e parë e periudhës së romatizmit në letërsinë shqipe?
  A
  “Kënga e Sprasme e Balës”
  B
  “Te dheu i huaj”
  C
  “Këngët e Milosaos”
 • 9
  Gjatë periudhës së romatizmit së letërsisë shqipe u lëvrua sidomos poezia, cila ishte tema themelore?
  A
  Dashuria për atdheun
  B
  Vdekja
  C
  Dallimet mes shtresave shoqërore
  10
  Në poezinë “Bukuria” Naim Frashëri ndikohet nga filozofia:
  A
  Ekzistencialiste
  B
  Iluministe
  C
  Panteiste
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo