A i din disa fakte rreth kafesë?
 • 1
  Ku e ka origjinën emri i kafesë?
  A
  Nga gjuha arabe
  B
  Nga gjuha latine
  C
  Nga hebraishtja
  2
  Arabët kafesë i thanë “Qahwa” që do të thotë:
  A
  Verë
  B
  Drogë
  C
  Qetësuses
  3
  Ku ishte prodhuar kafeja e parë?
  A
  Jemen
  B
  Oman
  C
  Siri
  4
  Kafeja turke përmban dy substanca të rëndësishme. Ato njihen si kafestol dhe kaheol, të cilat kanë vlera të mira kundër inflamacionit por edhe shërbejnë si antioksidantë.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Cili vend njihet si vendi ku konsumohet më së shumti kafeja?
  A
  Greqi
  B
  Turqi
  C
  Finlandë
  6
  Cili është vend ku kafeja konsumohet më së pakti?
  A
  Qipro
  B
  Porto Riko
  C
  Gjermani
  7
  Cili shkrimtar supozohet që piu 50 filxhanë në ditë me kafe për t’u frymëzuar gjatë shkrimit?
  A
  Honore de Balzak
  B
  Sharl Bodler
  C
  Oskar Uaild
  8
  Cila është kafeja më e shtrenjt në botë?
  A
  Kopi Luwak
  B
  Affogato
  C
  Caffe latte
 • 9
  Nga cilin shekull daton makina e espresso-s?
  A
  XVII
  B
  XIX
  C
  XX
  10
  Kush tha: "Kjo pije e Satanait është aq e shijshme sa do të ishte për të ardhur keq që të pabesët të përdorin ekskluzivisht atë."
  A
  Sulltan Sylejmani
  B
  Napoleon Bonaparti
  C
  Papa Klementi VIII
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo