Testohu në arkitekturë!
 • 1
  Arkitektura romane në Itali dallohet nga ajo e pjesës tjetër të Evropës me përdorimin e ___ për muret përballë?
  A
  Mermerit
  B
  Mozaikut
  C
  Granit
  2
  Çka është një tipar i zakonshëm i një kishe?
  A
  Kulla e kambanës
  B
  Fasada
  C
  Mbështetëset
  3
  Shembull i shkëlqyer i gotikës së hershme?
  A
  Katedralja e Shën Palit
  B
  Abacia Uestminster
  C
  Katedralja e Notre Damit
  4
  Cila është madhësia standarde e shtëpisë ifugao?
  A
  3x3
  B
  4x4
  C
  5x5
 • 5
  Kush shpiku një sistem të aplikimit universal të lartë të bazuar në hiperboloidet dhe paraboloidët në ndërtesa?
  A
  Zaha Hadid
  B
  Antoni Gaudi
  C
  Frank Ghery
  6
  Bazilika di Santa Maria del Fiore është e njohur në botë dhe ka kupolën më të madhe me tulla të ndërtuar ndonjëherë, si njihet ndryshe?
  A
  Katedralja e Firences
  B
  Katedralja e Sienës
  C
  Bazilika e gjakut të shenjtë
  7
  Nëse një tempull grek ka gjithsej 14 kolona me një ndarje prej 4 përpara, 4 në pjesën e pasme dhe pjesa tjetër në të dy anët, çfarë lloj tempulli është ky?
  A
  Peripteral
  B
  Amfiprostil
  C
  Dipleral
  8
  Në cilën pjesë përfundon boshti i rendit grek?
  A
  First Option
  B
  Hipotrakelion
  C
  Abakus
 • 9
  Në arkitekturën e myslimanëve si quhet vendi që i grumbullon ata
  A
  Qabe
  B
  Mihrab
  C
  Mimber
  10
  Një stil i zbukuruar harkor i zhvilluar gjatë pjesës së fundit të periudhës së rilindjes?
  A
  Barok
  B
  Gotik
  C
  Rokoko
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo