Sa din rreth deteve?
 • 1
  Cilat shtete e ndajnë bregun e Detit të Vdekur?
  A
  Izraeli dhe Jordania
  B
  Afganistani dhe India
  C
  Palestina dhe Irani
  2
  Sa është i gjatë Deti i Vdekur?
  A
  67km
  B
  35 km
  C
  76 km
  3
  Sa përqind e tokës është e mbuluar me ujë?
  A
  70%
  B
  40%
  C
  20%
  4
  Pjesë e cilit oqean është Deti Mesdhe?
  A
  Oqeani Atlantik
  B
  Oqeani Idian
  C
  Oqeani Paqësor
 • 5
  Deti i Karaibeve ka mesatarisht tetë uragane në vit.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Në cilin pellg është thellësia më e madhe e Detit të Beringut?
  T
  Pellgun Bowers
  F
  Gjirin e Meksikës
  7
  Gjiri i Meksikës është i thellë rreth:
  A
  1500 m
  B
  5000m
  C
  10000m
  8
  Pjesa veriore e Detit të Japonisë ngrin përmbi.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 9
  Deti Andaman është i thellë 100 m.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
9 pyetje
Përfundo