A ke njohuri në kamerë?
 • 1
  Cili kontroll kontrollon vëllimin e dritës që hyn në kamerë?
  A
  Apertura
  B
  ISO
  C
  Fokusi
  2
  Nëse ekspozimi juaj i matur do të ishte 1/125 dhe f8, cili do të ishte një ekspozim ekuivalent?
  A
  1/60 and f16
  B
  1/30 and f11
  C
  1/500 and f4
  3
  Si e quajmë lenten me gjatësi fokale më të gjatë se standardi?
  A
  Telefoto
  B
  Zoom
  C
  Macro
  4
  Cili “shutter speed” është më i mirë për ndaljen e veprimit?
  T
  1/60
  F
  1/500
 • 5
  Cila hapje jep më shumë thellësi të fushës?
  T
  F22
  F
  F2.8
  6
  Cila më poshtë nuk është faktor në thellësinë e fushës?
  A
  Shutter speed
  B
  Apertura
  C
  Gjatësia fokale
  7
  Nëse ekspozimi juaj i matur është 1/60 në f8, cili do të ishte një ekspozim ekuivalent që do të jepte fokus të cekët?
  A
  1/500 në f22
  B
  1/1000 në f2
  C
  1/8 në f22
  8
  Cili ISO në përgjithësi prodhon më shumë zhurmë?
  T
  1600
  F
  100
 • 9
  Shkrepjes me “shutter speed” më të ulët se 1/60 i duhet një trekëmbësh për të shmangur turbullimin për shkak të lëkundjes së kamerës.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  10
  Jeni në ambiente të mbyllura dhe ekspozimi juaj i matur është 1/15 në f4, duke përdorur ISO 200. Nuk keni trekëmbësh, ose diçka për ta vendosur kamerën. Cili do të ishte opsioni më i mirë për një ekspozim ekuivalent e që do të prodhonte një imazh të mprehtë?
  A
  1/125 në f2.8, ISO 200
  B
  1/2 në f11, ISO 200
  C
  1/60 në f5.6, ISO 1600
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo