Kush e bëri zbulimin....?
 • 1
  Kur u bë zbulimi i grupeve të gjakut?
  A
  1901
  B
  1876
  C
  1963
  2
  Diabeti ka qenë i njohur për më shumë se 3000 vjet, por në cilin vit u izolua insulina?
  A
  Në vitet e ’50-ta
  B
  Në vitet e ’20-ta
  C
  Në vitet e 80-ta
  3
  Në vitin 1929 stronomi Edwin Hubble zbuloi se:
  A
  Universi zgjerohej
  B
  Universi ishte statik
  C
  Teoria e Big Bang nuk ekzistonte
  4
  Kush ishin të parët që e propozuan Teorinë e Lidhjeve Kimike përpara se të zhvillohej nga Pauling në vitin 1930?
  A
  Heitler dhe London
  B
  Robert Boyle
  C
  John Dalton
 • 5
  Kush njihet si shpikësi i radioastronomisë?
  A
  Hemamala Karunadasa
  B
  William Ramsay
  C
  Karl Guthe Jansky
  6
  Në vitin 1932 James Chadwik zbuloi se bërthama e atomit përmban gjithashtu edhe grimca të pangarkuara të cilat ai i quajti:
  A
  Protone
  B
  Neutrone
  C
  “Grimcë e Zotit“
  7
  Shkalla e magnitudës për tërmetet u zhvillua nga:
  A
  Charles F. Richter
  B
  Pascal
  C
  Daniel Gabriel Fahrenheit
  8
  Kush e ndërtoi lazerin e parë në vitin 1960?
  A
  Stephen Goldup
  B
  Theodore Maiman
  C
  Svante Arrhenius
 • 9
  Shkencëtarët Joe Farman, Brian Gardiner, dhe Jonathan Shanklin, në vitin 1985 gjetën që mbi Polin e Jugut kishte nivele të ulëta të ozonit. Ky zbulim njihet si:
  A
  Biosferë
  B
  Ndryshim klimatik
  C
  Vrima e Ozonit
  10
  Cili shtet e prodhoi vakcinën e parë kundër poliovirusit?
  A
  SHBA
  B
  Rusia
  C
  Anglia
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo