Çka din për oqeanet?
 • 1
  Si formohen rrymat oqeanike?
  A
  Nga erërat oqeanike
  B
  Nga valët oqeanike
  C
  Nga graviteti oqeanik
  2
  Rrymimi konvencional në oqeane qarkullon sasitë madhe të ujit të ngrohtë dhe të ftohtë. Si qarkullon uji i ngrohtë?
  T
  Nga viste tropike në gjerësitë e mëdha gjeografike
  F
  Për te viset tropike
  3
  Si qarkullon uji i ftohtë?
  T
  Nga viset tropike në gjerësitë e mëdha
  F
  Për te viset tropike
  4
  Si ndikojnë rrymat oqeanike në planetin tonë?
  A
  Përhapin nxehtësinë
  B
  E shkatërrojnë bujqësinë
  C
  Krijojnë liqene të reja
 • 5
  Cili nga këta është faktor i rrymave sipërfaqësore?
  A
  Ndotja e ajrit
  B
  Rrotullimi i tokës
  C
  Rrymat e thella të oqeanit
  6
  Cili lloj i energjisë shndërrohet në erë?
  T
  Energjia potenciale
  F
  Energjia kinetike
  7
  Pjesa më e thellë e oqeanit besohet që është në kanalin Mariana, për të cilën thuhet se ka një thellësi rreth 11,000 metra.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  8
  Sa përqind e tokës është e mbuluar me ujë?
  A
  70 %
  B
  40 %
  C
  6.5%
 • 9
  Cili oqean përfshinë pjesën më të madhe të mbulimit global me ujë?
  A
  Oqeani Paqësor
  B
  Oqeani Indian
  C
  Oqeani Atlantik
  10
  Në cilin oqean bën pjesë Deti i Zi?
  A
  Oqeanin Atlantik
  B
  Oqeanin Indian
  C
  Oqeanin Paqësor
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo