Sa e njeh historinë shqiptare?
 • 1
  Pas ndarjes se Perandorisë Romake, nën sundimin e cilës perandori kaluan viset ilire?
  T
  Perandorisë Romake të Perëndimit
  F
  Perandorisë Romake të Lindjes
  2
  Cila ishte qendra e provincës ilire të Dardanisë?
  A
  Pristina
  B
  Shkupi
  C
  Nikopoja
  3
  Cili perandor bizantin ndërtoi 168 kështjella në katër provinca ilire?
  A
  Justiniani I
  B
  Anastasi I
  C
  Konstantini I
  4
  Cili ishte populli i fundit që sulmoi viset ilire gjatë shekujve V-VI?
  A
  Gotët
  B
  Hundët
  C
  Sllavët
 • 5
  Në kohën e kujt e arriti zgjerimin e saj më të madh Principata e Arbrit?
  A
  Progonit
  B
  Gjinit
  C
  Dhimitrit
  6
  Kur ndodhi Beteja e Kosovës?
  A
  Qershor 1389
  B
  Dhjetor 1436
  C
  Shtator 1398
  7
  Kur u mbajt Kuvendi i Lezhës?
  A
  2 mars 1444
  B
  4 mars 1333
  C
  3 mars 1443
  8
  Çfarë përfshinte traktai i nënshkruar ndërmjet Skënderbeut dhe Alfonsit V?
  A
  Alfonsi V do ta ndihmonte Skënderbeun me ushtri
  B
  Skënderbeu do ta ndihmonte Alfonsin V me ushtri
  C
  Alfonsi V do të dërgonte misionar te Porta e Lartë
 • 9
  Kur vdiq Skendërbeu?
  A
  Në vitin 1468
  B
  Në vitin 1500
  C
  Në vitin 1486
  10
  Disa krahina mbetën autonome pas pushtimit të Arbërisë nga Perandoria Osmanen për shkak të/se:
  A
  Vështirësive të terrenit malor
  B
  Kishin lidhur marrëveshje me osmanët
  C
  Nuk ishin zona që u interesonin osmanëve
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo