A je i/e mirë në astronomi?
 • 1
  Sipërfaqja e Venerës nuk është parë me teleskop në tokë për shkak të:
  A
  Reve në Venerë
  B
  Shkëlqimit të diellit aty pranë
  C
  Distancës së madhe në mes të tokës dhe Venerës
  2
  Astronomi Tycho Brahe ishte i njohur për:
  A
  Vëzhgime të sakta të pozicioneve të planetit
  B
  Matjen e rrotullimit të tokës
  C
  Vëzhgimin e veçorive të hënës
  3
  Në kohët antike, si e treguan njerëzit ndryshimin midis planetëve dhe yjeve?
  A
  Planetët dukeshin më të mëdhenjë
  B
  Planetët shfaqnin faza
  C
  Planetët lëviznin për dallim nga yjet
  4
  Distanca midis tokës dhe diellit quhet:
  A
  Vite dritë
  B
  Njësi astronomike
  C
  Kilometër
 • 5
  Në cilin planet janë fotografuar tipare që duken si modele e erozionit nga uji që rrjedh?
  A
  Merkuri
  B
  Jupiteri
  C
  Marsi
  6
  Cilat planete kanë kryesisht dioksid karboni në atmosferë?
  A
  Marsi dhe Jupiteri
  B
  Jupiteri dhe Saturni
  C
  Venera dhe Marsi
  7
  Kush i zbuloi unazat e Saturnit?
  A
  Kepleri
  B
  Galileo
  C
  Koperniku
  8
  Nëse hëna është shumë afër një ylli të caktuar në qiell, sa kohë do të duhet para se Hëna të jetë përsëri afër së njëjtit?
  A
  24 orë
  B
  Një muaj
  C
  Një vit
 • 9
  Modeli Kopernikan i sistemit diellor lejoi, për herë të parë, matjen e:
  A
  Masave relative të planetëve
  B
  Largësinë e diellit
  C
  Distancat relative të planetëve
  10
  Kur një planet lëviz më shpejt në orbitë?
  A
  Sa më afër të jetë me satëlitët e tij
  B
  Sa më të madhe ta ketë masën
  C
  Kur është më afër diellit
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo