Sa keni njohuri për poetët shqiptarë?
 • 1
  Cili poet ishte themelues dhe drejtor i Kosova Filmit?
  A
  Ali Podrimja
  B
  Agim Vinca
  C
  Azem Shkreli
  2
  Cilin poet shqiptar Robert Elsie e çmonte si atin e poezisë moderne shqiptare?
  A
  Esad Mekulin
  B
  Fatos Arapin
  C
  Filip Shirokën
  3
  Cili nga këta poetë diplomoi në Universitetin e Harvardit?
  A
  Fan Noli
  B
  Gjergj Fishta
  C
  Andon Zako Çajupi
  4
  Kush është autor i komedisë “14 vjeç dhëndër”?
  A
  Andon Zako Çajupi
  B
  Dhori Qiriazi
  C
  Din Mehmeti
 • 5
  Çajupi është i pari shkrimtar i Rilindjes, që shënoi në letërsinë shqipe kthesën prej romantizmit në realizëm.
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Cili nga këta poetë shqiptarë u dërgoi artikuj gazetave italiane gjatë ngjarjeve të Lidhjes së Prizrenit, për ta mbajtur të informuar opinionin atje për padrejtësitë ndaj shqiptarëve?
  A
  Filip Shiroka
  B
  Aleksander Stavre Drenova
  C
  Gavril Dara
  7
  Eshtrat e cilit autor shqiptar u zhvarrosën me urdhër të strukturave të shtetit komunist?
  A
  Gjergj Fishtës
  B
  Fan Nolit
  C
  Migjenit
  8
  Cili autor njihet për “poemën e mjerimit”?
  A
  Millosh Gjergj Nikolla
  B
  Jul Variboba
  C
  Jeronim De Rada
 • 9
  Cili poet arbëresh shkoi në Brazil në kërkim të bashkëfshatares së tij, me të cilën kishte rënë në dashuri?
  A
  Zef Serembe
  B
  Naim Frashëri
  C
  Jeronim de Rada
  10
  Cili autor nuk duronte t'i thonin as simbolist, as modernist, me arsyetimin që poezia shpreh shpirtin e njeriut dhe është humaniste?
  A
  Lasgush Poradeci
  B
  Ismail Kadare
  C
  Ndre Mjeda
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo