Tregoni njohuritë në astronomi!
 • 1
  Si vjen energjia nga dielli në Tokë?
  A
  Përmes dritës dhe nxehtësisë nga rrezet
  B
  Përmes gravitetit dhe inercisë
  C
  Bashkë me shiun
  2
  Cilat forca punojnë së bashku për t’i mbajtur planetet në orbitë?
  A
  Inercia dhe graviteti
  B
  Drita dhe nxehtësia
  C
  Nxitimi dhe fërkimi
  3
  Cili prej të mëposhtëmve është një copë shkëmbi që rrotullohet rreth diellit?
  A
  Asteroidet
  B
  Satelitët
  C
  “Ylli i mbrëmjes”
  4
  Meteroidët zakonisht vijnë nga:
  A
  Nga erërat e forta solare
  B
  Dielli
  C
  Pjesë të mbetura të kometave ose asteroideve që janë përplasur
 • 5
  Cili nga planetët e mëposhtëm është i mbuluar kryesisht me ujë?
  A
  Jupiteri
  B
  Toka
  C
  Plutoni
  6
  Cili është planeti më i madh në sistemin tonë diellor?
  A
  Jupiteri
  B
  Toka
  C
  Marsi
  7
  Cili është planeti i katërt nga dielli?
  A
  Toka
  B
  Merkuri
  C
  Marsi
  8
  Cili është planeti i dytë nga dielli, që është emërtuar edhe “ylli i mbrëmjes”?
  A
  Venera
  B
  Saturni
  C
  Jupiteri
 • 9
  I sati planet prej diellit është Toka?
  A
  I pesti
  B
  I gjashti
  C
  I treti
  10
  Cili planet është i njohur për 18 hënat e tij?
  A
  Urani
  B
  Saturni
  C
  Merkuri
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo