Kuiz për historinë e Kosovës
 • 1
  Kur u themelua Forca e Sigurisë së Kosovës?
  A
  Janar 2009
  B
  Janar 2007
  C
  Janar 2012
  2
  Sa ishte ora kur u shpall Pavarësia e Kosovës?
  A
  13:00
  B
  18:00
  C
  15:39
  3
  Kur u bë themelimi i TMK-së?
  A
  Shtator 1999
  B
  Qershor 2000
  C
  Shkurt 2001
  4
  Cili ishte shteti i parë që e njohu Pavarësinë e Kosovës në vitin 2008?
  A
  Kostarika
  B
  ShBA-ja
  C
  Afganistani
 • 5
  A kishte një disenjator për flamurin e Republikës së Kosovës?
  T
  Po, ishte Muhamer Ibrahimi
  F
  Jo, Flamuri i Kosovës ishte i përcaktuar
  6
  Në cilin vend doli publikisht UÇK-ja?
  A
  Malishevë
  B
  Drenas
  C
  Skënderaj
  7
  Cila ngjarje e rrëzoi Marrëveshjen e Holbrooke-ut me Millosheviçin, sipas të cilës do të ndaleshin luftimet dhe refugjatët do të lejoheshin të ktheheshin në Kosovë?
  A
  Masakra e Reçakut
  B
  Masakra në Meje
  C
  Dalja e UÇK-së
  8
  Në cilin vit Kosova e humbi autonominë e saj?
  A
  1974
  B
  1980
  C
  1989
 • 9
  Për çka kujtohet 12 qershori 1999?
  A
  Çarmatosjen e UÇK-së
  B
  Kosova u shpall republikë
  C
  Hyrja e trupave t NATO-s
  10
  Kush ishte i pari që vrasjen e 45 civil në Reçak më 1999 e cilësoi si masakër?
  A
  William Walker
  B
  Bill Cinton
  C
  Eliot Engel
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo