A e don fotografinë?
 • 1
  Cili funksion i kamerës ju lejon të shihni fotot që keni realizuar?
  A
  ISO
  B
  Aperture
  C
  Playback
  2
  Në cilën pjesë të fotografisë ndikon “shutter speed”?
  A
  Ekspozim
  B
  Lëvizja e paqartë (turbullt)
  C
  A dhe B
  3
  Çka duhet të përdorni kur dëshironi të përdorni prapavijë të paqartë?
  A
  Zogëloni f-stop
  B
  Shkurtoni “shutter speed”
  C
  Rritni ISO-në
  4
  Në vitet e hershme “camera obscura” për të formuar fotografi në djoma të errëta
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
 • 5
  Matësi i dritës kontrollon sa dritë futet në kamerë?
  T
  E saktë
  F
  E pasaktë
  6
  Cili lloj zmadhimi përdor lentet e kamerës për të zmadhuar imazhin?
  A
  Optik
  B
  Digjital
  C
  Dy llojet
  7
  Cili “f-stop” lejon më shumë dritë?
  A
  F2
  B
  F8
  C
  F16
  8
  Në cilën formë duhet të fotografoni, në mënyrë që të keni kontrollë në “camera settings”?
  A
  Auto
  B
  Manual
  C
  Aperture – Priority
 • 9
  Cila teknikë kompozicionale e bën subjektin të marrë sa më shumë hapësirë në fotografi?
  A
  Leading Lines
  B
  Framing the Subject
  C
  Filling the Frame
  10
  Për çfarë përdoren kamerat digjitale dhe skanuesit?
  A
  Për ta rikthyer fotografinë
  B
  Për ta shkrepë fotografinë
  C
  Për t’i koleksionuar fotografitë
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo