Testohu në shkenca?
 • 1
  Si u zhdukën dinosaurët?
  A
  Nga ndikimi i asteroidëve
  B
  Për shkak të vullkaneve
  C
  Për shkak të epokës së Akullnajave
  2
  Çka e përbënë pjesën më të madhe të universit?
  A
  Atomet
  B
  Materia e zezë
  C
  Antimateria
  3
  Cila është grimca hipotetike e vargut pa peshë?
  A
  Graviton
  B
  Antimateria
  C
  Materia barionike
  4
  Sa është niveli i azotit në atmosferën e Tokës?
  A
  70%
  B
  15%
  C
  7%
 • 5
  Cili është elementi më i zakonshëm në Jupiter?
  A
  Heliumi
  B
  Bromi
  C
  Hidrogjeni
  6
  Pse një burrë i ulur në një autobus, lëvizë papritmas përpara, kur autobusi papritmas ndalet?
  A
  Për shkak të inercisë
  B
  Per shkak të frenave
  C
  Për shkak të nxitimit negativ
  7
  Çfarë energjie ka një person i ulur në makinë që po lëvizë?
  A
  Energji kinetike
  B
  Energji potenciale
  C
  Të dyja
  8
  Pse kur e goditni qilimin me shkop papastërtitë largohen?
  A
  Për shkak të fërkimit
  B
  Për shkak të inercisë
  C
  Asnjëra nga këto
 • 9
  Pse quhen kështu elementet kimike kalimtare?
  A
  Valencë e ndryshueshme
  B
  Kanë ngjyra të ndryshme
  C
  A dhe B
  10
  Pse është sfiduese të përgatitësh një tretësirë të tejngopur?
  A
  Nuk mund të përgatitet në temperaturën e dhomës
  B
  Grimcat e tretura nuk mund të homogjenizohen
  C
  Për shkak të oksigjenit në ajër
Faqja 
1
/
3
Jeni përgjigjur në 
0
 nga  
10 pyetje
Përfundo